Порошенко: За вуха в нову церкву ніхто тягнути не буде - ні влада, ні священики

Порошенко: За вуха в нову церкву ніхто тягнути не буде - ні влада, ні священики

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що Вінниччина займає перше місце в Україні за кількістю парафій, які вирішили приєднатися до Православної церкви України.

Про це він сказав під час промови, яку транслював канал "Прямий", у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, куди привезли Томос про автокефалію, у неділю, 13 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я поїхав сюди подякувати за те, що Вінниччина, наша рідна Вінниччина сьогодні займає перше місце в Україні за кількістю парафій, які прийняли рішення приєднатися до нашої церкви. Наголошую, приєднатися вільно і самостійно, за вуха в нову церкву ніхто нікого тягнути не буде: ні влада, ні священики", - наголосив Порошенко.

Він додав, що двері храмів Православної церкви України відкриті для всіх.

"Але якщо схоче хтось зберегти ... єдність із московською церквою, це його вибір. І чи він собі зможе пояснити, чому він хоче в московську церкву, коли Москва вбиває українців, нема проблем. І я, як президент, як гарант Конституції, буду захищати їх вибір, але я так само, і я , і вся наша команда, будуть захищати вибір тих, хто прийняв рішення приєднатися до нової Помісної Автокефальної Православної української церкви", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко прибув до Вінниці на святкову літургію з нагоди отримання Томосу

Як повідомляв Укрінформ, Петро Порошенко перебуває сьогодні на Вінниччині, де відвідав літургію з нагоди отримання Томоса про автокефалію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, куди привезли Томос.

Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-