Семеро моряків затонулого поблизу Туреччини судна прибули в Одесу

Семеро моряків затонулого поблизу Туреччини судна прибули в Одесу

Укрінформ
Семеро українців - члени екіпажу суховантажного судна "Volgo-Balt 214", що затонуло у Чорному морі неподалік узбережжя Туреччини, - прибули зі Стамбула на Батьківщину.

У міжнародному аеропорту "Одеса" їх зустрічали родичі, представники МЗС та благодійного фонду "Ассоль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прибулі моряки Євген Ільченко, Денис Скачко, Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євген Яценко і кок Тетяна Будко поки що не коментували обставин трагедії.

"Довелося провести близько чотирьох годин у крижаній воді, поки до місця аварії судна прибули вертольоти турецьких рятувальників. До того часу майже половина членів екіпажу загинула", - сказав Яценко.

Серед загиблих - 37-річний стармех Дмитро Крепець житель міста Вилкове. Тіло ще одного жителя Одещини - електромеханіка Володимира Овдієнка - не знайдено.

Загинули також громадяни України Ростислав В'язівський і Руслан Боднік і двоє громадян Азербайджану.

Читайте також: Російські тюремники заявляють, що поранених українських моряків днями переведуть у СІЗО

Як повідомлялося, судно "Volgo-Balt 214" під прапором Панами з вантажем вугілля на борту передало сигнал лиха 7 січня біля північного узбережжя Туреччини. За попередніми даними, на борту перебувало 13 членів екіпажу, з яких 11 були громадянами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-