Радикальні зміни до статуту ПЦУ слід погоджувати з Константинополем — екзарх Даниїл

Радикальні зміни до статуту ПЦУ слід погоджувати з Константинополем — екзарх Даниїл

Укрінформ
До затвердженого на Об'єднавчому соборі статуту Православної церкви України (ПЦУ) можна внести незначні зміни, але радикальні потрібно погоджувати з Константинополем.

Про це екзарх Вселенського патріархату, архієпископ Української православної церкви у США Даниїл Памфільський сказав в інтерв’ю ВВС Україна.

“Якісь радикальні зміни до статуту — наприклад, щодо предстоятеля, голови священного синоду тощо — повинні бути погоджені з Константинополем”, — сказав Даниїл.

За його словами, мінімальні зміни можливі. Наприклад, у статуті можна прописати структуру адміністративних органів церкви, конкретизувати її пастирські обов'язки, пояснив екзарх. “Константинополь не буде в то втручатися, тому що це нормальна річ — ПЦУ просто повинна буде повідомити Константинополь про внесення цих змін”, — додав архієпископ Даниїл.

Читайте також: США зробили заяву щодо отримання Україною Томоса про автокефалію

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-