НАЗК направило до суду сім протоколів щодо конфлікту інтересів у посадовців

НАЗК направило до суду сім протоколів щодо конфлікту інтересів у посадовців

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 протоколів щодо чотирьох посадовців через конфлікт інтересів у них.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно 4-х посадовців за недотримання вимог Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів", - йдеться у повідомленні.

Так, два протоколи складено щодо депутата Київської міської ради Романа Марченка, який не повідомив у встановленому порядку про наявний у нього реальний конфлікт інтересів та проголосував за включення до порядку денного засідання Київської міської ради питання щодо приватизації земельної ділянки його дружини.

"Ще 2 протоколи про адміністративні правопорушення складено стосовно депутата Івано-Франківської міської ради Олександри Федорук, яка не повідомила про наявний у неї реальний конфлікт інтересів та проголосувала за відведення земельної ділянки суб'єкту господарювання, у якому сама ж є учасником", - зазначили у НАЗК.

Читайте також: НАЗК назвало топ-10 порушників антикорупційного законодавства

Також за порушення вимог ЗУ "Про запобігання корупції" щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків Національне агентство склало протоколи стосовно ще двох посадовців.

НАЗК також нагадало, що складення протоколу і передача його до суду є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-