Українська делегація взяла участь церемонії освячення води у затоці Золотий Ріг

Українська делегація взяла участь церемонії освячення води у затоці Золотий Ріг

Фото
Укрінформ
Українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком взяла участь в урочистій церемонії освячення води у затоці Золотий Ріг в Стамбулі.

Церемонію провели Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Київський і всієї України Епіфаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У неділю зранку делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком вже узяла участь в урочистій церемонії освячення води в Патріаршому храмі Святого Георгія. Після цього Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос про автокефалію об'єднаної Православної церкви митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

Церемонія освячення води у затоці Золотий Ріг у Стамбулі / Фото: Микола Лазаренко

Читайте також: Томос є актом утвердження духовної незалежності України - Парубій

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У Стамбулі на урочистостях, пов’язаних з підписанням та врученням Томоса, перебуває українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-