У Туреччині відкрився корпункт UA|TV та Укрінформу

У Туреччині відкрився корпункт UA|TV та Укрінформу

Укрінформ
У Туреччині відкрився корпункт українського телеканалу іномовлення UA|TV та Національного інформаційного агентства "Укрінформ".

Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова на своїй сторінці у Facebook

"Відкриття корпункту телеканалу іномовлення UA|TV/ІА "Укрінформ" в Туреччині є, без сумніву, важливим кроком. Країна - стратегічний партнер та сусід України, що демонструє неухильну підтримку територіальної цілісності України", - написала вона.

Джапарова додала, що за останні 5 років рівень відносин між Україною та Туреччиною значно зріс, що відображено в цифрах товарообігу, збільшенні імпорту-експорту між країнами, співпраці в оборонній сфері, а також кількістю туристів в обох країнах.

"Робота корпункту буде сфокусована на ще більшому наближенні країн одна до одної та фактично, висвітленні всіх тих процесів, які демонструють це наближення", - зауважила заступник міністра.

Джапарова наголосила, що особлива увага приділятиметься життю української та кримськотатарської діаспор в країні. "Кримських татар в Туреччині (з часів еміграції після першої анексії 1783 року та сторіччя після) за різними оцінками до 5 млн. Українська громада теж активно інституціоналізується та перетворюється на активного суб’єкта суспільно-культурних відносин", - додала вона.

Читайте також: Джапарова розповіла, як Україна бореться за інформаційний простір в ОРДЛО та Криму

Заступник міністра інформполітики пояснила, що корпункт буде працювати конвергентно. Новини будуть готуватись як для телеканалу іномовлення UA|TV, так і для інформагентства "Укрінформ".

"Певна, що в Туреччині дійсно потужна команда. Журналіст Укрінформу Ольга Будник, яка до того працювала в Страсбурзі, прекрасно володіє мовою. Оператор та режисер Едіе Катаман, попри молодий вік, вже знімає власні фільми та отримувала режисерську освіту саме в Туреччині", - підкреслила Джапарова.

Вона також подякувала міністру інформполітики Юрію Стецю, керівнику UA|TV Людаші Березовській та генеральному директору Укрінформу Олександру Харченку за "цей пріоритетний крок", який відповідає національним інтересам України та є частиною розбудови системи інформбезпеки.

Як повідомлялося, Укрінформ має найбільшу мережу регіональних і закордонних корпунктів серед українських ЗМІ. Кореспонденти агентства працюють у кожному регіоні України, а також у Бельгії, Канаді, Молдові, Німеччині, Польщі, США, Франції та інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-