Справа прокурора ГПУ, який погорів на хабарі в $15 тисяч, пішла до суду

Справа прокурора ГПУ, який погорів на хабарі в $15 тисяч, пішла до суду

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування справи прокурора Генпрокуратури, якого викрили в отриманні 15 тисяч доларів хабара. Обвинувальний акт щодо нього передано до суду.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Детективи завершили досудове розслідування дій прокурора Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України, викритого на отриманні 15 тисяч доларів неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 4 січня направили обвинувальний акт до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Під час слідства було встановлено, що старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень, вимагав 20 тис. доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, на умовах призначення умовного покарання. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

Читайте також: Чиновника Укроборонпрому спіймали на хабарі

За умовами «угоди», 20 тис. доларів старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. 5 жовтня 2018 року прокурора викрито в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. доларів. Наступного дня йому повідомили про підозру.

20 грудня 2018 року сторона захисту отримала доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-