Супрун запевнила, що у 2019 році буде покращуватися якість медичних послуг

Супрун запевнила, що у 2019 році буде покращуватися якість медичних послуг

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун запевнила, що у 2019 році буде покращуватися якість медичних послуг та умови праці лікарів і медсестер.

Про це вона написала у Facebook.

"Запустимо програму, яка гарантуватиме 50+ безкоштовних аналізів, обстежень та лікувальних процедур від найбільш поширених в Україні хвороб", - наголосила Супрун.

Крім того, розпочнуться зміни екстреної медицини, спочатку в кількох областях. "Це підвищення кваліфікації та зарплат працівників швидкої, створення єдиної системи диспетчерських по всій країні, нові автомобілі та нове обладнання", - зазначила вона.

За словами Супрун, буде посилюватися система громадського здоров’я, зокрема будуть вживатися більш системні заходи, щоб відновити необхідний рівень щеплень в Україні.

Читайте також: Відсьогодні українці можуть повертати неякісні ліки до аптек

Урядовець запевнила, що і надалі буде розвивати програму “Доступні ліки”, буде створено більше нових кардіоцентрів, а також буде продовжено трансфацію системи закупівель ліків і медичних виробів, "щоби зокрема стенти, які потрібно встановлювати під час інфаркту, й надалі були безоплатні для всіх". Крім того, вона обіцяє пацювати над запровадженням ліцензування лікарів та вдосконалювати медичну освіту — від вступу до медуніверситету до оцінки знань майбутніх медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-