Порошенко оглянув в Одесі гуртожиток для моряків

Порошенко оглянув в Одесі гуртожиток для моряків

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко в Одесі оглянув гуртожиток для моряків-контрактників ВМС, в тому числі для захоплених в російський полон.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки до Одеської області оглянув гуртожиток покращеного типу, збудований для контрактників Військово-морських сил Збройних сил України”, - йдеться у повідомленні.

Також Порошенко окремо звернувся до захоплених у полон Росією українських моряків і наголосив, що на них чекають не тільки рідні, не тільки батьки і дружини, діти, а і вся Україна. “І сьогодні потужна заява з боку Європейського Союзу, лідерів Німеччини і Франції. Зараз весь світ бореться за ваше звільнення», - сказав Президент.

Порошенко наголосив, що в гуртожитку, який на цьому тижні було відкрито, як у кубрику, будуть розміщуватись по три моряка. «Це кубрики зарезервовані для того, щоб ви могли по поверненні спокійно розселитися», - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Денісова планує поїздку в Москву на "суди" над українськими моряками

Він додав, що у гуртожитку є багато листів та малюнків від дітей, які побажали українським героям та їх родинам миру, щастя та добра, а також побажали якнайшвидше повернутися додому.

Президент додав, що на моряків чекають і командувач ВМС ЗСУ, адмірал Ігор Воронченко, і міністр оборони Степан Полторак і начальник Генштаба ЗСУ Віктор Муженко.

У свою чергу Полторак уточнив, що у гуртожитку обладнані кімнати для не одружених військовослужбовців, “але для тих, які одружені, які мають дітей, за вашим дорученням ми вже закупили п’ять квартир і в лютому закупимо інші квартири, і всі сім’ї будуть мати квартири».

Президент також повідомив, що обговорив з міністром оборони можливості розширення фінансового забезпечення контрактників, що дасть змогу компенсувати витрати на оренду житла не лише офіцерам-морякам, а й морякам-контрактникам.

У свою чергу, Воронченко передав пряники, які спеціально для Президента та міністра оборони спекла мати командира захопленого Росією бронекатера «Бердянськ» Романа Мокряка. Президент подякував за подарунок.

«Ви демонструєте зараз, наскільки велика шана і повага до вашого сина... Низько вклоняюсь перед вами і дуже дякую за вашого сина, бо командир «Бердянська» і екіпаж судна продемонстрували не просто високі професійні здібності, а справжній патріотизм і героїзм, що вартує високого звання українського моряка», - зазначив Порошенко.

Президент також поспілкувався з моряками та підкреслив, що кімнати зручні, зокрема обладнані душовою кімнатою. Він також оглянув їдальню поліпшеного типу з новою системою харчування та поцікавився якістю їжі в умовах переходу на нові стандарти. Так, військові, які до гуртожитку мешкали на кораблях, зазначили, що харчування і проживання комфортне.

За результатом ознайомлення з умовами проживання моряків Президент доручив забезпечити усі кімнати мікрохвильовими пічками, які дозволять швидко розігріти чи приготувати їжу.

За його словами, збільшується зарплата військових і моряків.

«У ЗСУ ми маємо забезпечити ту зарплату, яка відповідає рівню завдань, що стоять перед ЗСУ, і рівню поваги, які Верховний Головнокомандувач, країна та народ має до наших військових», - сказав Президент.

Президент, зокрема, повідомив, що воїн не буде отримувати менше 10 170 грн; грошове забезпечення військових ВМС буде починатися десь з 10 300-10 400 грн, якщо військовослужбовець не несе службу в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Уточнюється, що по молодшим командирам, командирам корабля заробітна плата буде і 13 тис., і 15 тис., і 17 тис. грн.

Порошенко також зазначив, що військовим-контрактникам і офіцерам, які знімають житло, будуть компенсуватися витрати.

Гуртожиток для моряків у Одесі Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-