Порошенко: Цього року Різдво буде дуже особливим

Порошенко: Цього року Різдво буде дуже особливим

Відео
Укрінформ
Різдво Христове цього року буде дуже особливим для України й Святвечір 6 січня, коли планується вручення Томоса про автокефалію Української православної церкви, назавжди увійде в історію Української держави.

Про це зазначив Президент Петро Порошенко під час виступу після молебню у Свято-Успенському Храмі с. Мирне на Одещині, трансляція якого велася на сторінці Глави держави у Facebook.

“Цього року свято Різдва буде дуже особливим. Святвечір 6 січня назавжди увійде в історію нашої держави, як увійшла і дата 15 грудня, коли була створена Автокефальна Православна Церква України”, - зазначив Президент.

Читайте також: Соціологи заявляють, що рейтинг Порошенка зростає після старту Томоса

Глава держави нагадав, що 15 грудня, коли було проведено Об’єднавчий собор і обрано предстоятеля нової церкви, процес створення Єдиної православної церкви в Україні не був завершений, а навпаки — тільки розпочався.

“І зараз церква потребує ще більше молитов, добра і любові. Нехай Господь почує нас і допоможе нам у розбудові нашої Церкви”, - підкреслив Порошенко.

Президент також подякував патріарху Філарету, який, за його словами, питання створення церкви поставив набагато вище, ніж особисту долю. Крім того, він висловив вдячність митрополиту Макарію, владиці Симеону та ієрархам “за мудрі рішення”.

Як повідомлялося, 15 грудня в Києві у Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення Єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Єпіфанія. Саме йому повинні дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про це 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня у Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-