Святкування Різдва, світловий велетень і

Святкування Різдва, світловий велетень і "моржі" в Одесі

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

В Україні відбулися перші місцеві вибори голів та депутатів в 78 об’єднаних територіальних громадах у 13 областях – Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій. Після виборів у країні діятимуть 805 ОТГ, до складу яких увійшли понад 3700 сільських, селищних, міських рад.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

У вівторок, 25 грудня, весь католицький світ, а також більшість протестантів і православних церков відсвяткували Різдво Христове за григоріанським календарем. В Україні Різдво Христове цього дня на державному рівні офіційно святкується з 2017 року. На фото: священнослужитель під час літургії з нагоди святкування католицького Різдва в соборі Успіння Пресвятої Діви Марії в Харкові.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

А в Національному музеї народної архітектури та побуту України Різдво за григоріанським календарем відсвяткували в межах проекту "Зима в українському скансені". На захід запросили учасників бойових дій в зоні ООС, сім"ї загиблих на війні українців – етнічних поляків. Під час святкувань урочисто спалили опудало Путіна.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Триває голосування за переможницю конкурсу краси серед новорічних ялинок, який другий рік поспіль проводить Укрінформ. Фаворитку назвемо 2 січня 2019 року. А поки (без жодного підсужування) пропонуємо поглянути на символ різдвяно-новорічних свят, встановлений в Ужгороді на Закарпатті.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

У столиці влаштували святкову ходу екологічних Діда Мороза й Снігуроньки, закликаючи зберегти хвойні дерева в передноворічні дні. Учасники акції намагалися ввести нову святкову традицію – висаджувати сімейне хвойне дерево. З живими саджанцями кедрів, блакитних ялинок активісти пройшли Хрещатиком до Маріїнського парку.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

В Одесі впродовж трьох днів тривав третій за ліком Міжнародний фестиваль світлового мистецтва Odessa Light Fest. Він завершив естафету фестивалів світла по всьому світу. Головним героєм в цьому дійстві стало світло, створене візуальними майстрами з 14 країн світу. До творчого процесу фестивалю приєдналися художники з України, Франції, Бразилії, Іспанії, Білорусі, Італії та інших країн. А розпочала фестиваль велетенська маріонетка, що світиться, якою керували аж четверо ляльководів.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Перед матчем української баскетбольної Суперліги між "Дніпром" та "Політехніком" (Харків) гравці команди господарів майданчика вийшли в футболках на підтримку захоплених РФ у полон українських моряків.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Голуб сидить на відеокамері в Вінниці.

Фото: Станіслав Іванов
Фото: Станіслав Іванов

Центральна частина Маріуполя у святковій ілюмінації.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Люди купаються в морі в Одесі.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Міський голова Дніпра Борис Філатов під час запуску подовженого маршруту тролейбуса N5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-