ВККС оголосила результати першого етапу конкурсу до Антикорупційного суду

ВККС оголосила результати першого етапу конкурсу до Антикорупційного суду

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) оприлюднила результати першого етапу конкурсу до Вищого антикорупційного суду та апеляційної палати цього суду.

Про це повідомляє прес-служба ВККС.

«27 грудня 2018 року Комісією затверджено результати практичного завдання та першого етапу кваліфікаційного оцінювання «Іспит» у межах конкурсів на зайняття вакантних посад», - йдеться у повідомленні.

Згідно з опублікованими результатами, продовжує участь у конкурсі до Антикорупційного суду 81 кандидат, 27 претендентів припинили участь у відборі.

Читайте також: Кваліфікаційна комісія рекомендує призначити півсотні нових суддів

У конкурсі до апеляційної палати суду 32 кандидати продовжили боротьбу за посади, 16 - вибули з конкурсу.

Також ВККС опублікувала результати першого етапу відбору до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду: 78 кандидатів продовжують участь у конкурсі, 26 - вибули.

Загалом до Вищого антикорупційного суду планують набрати 39 суддів, з них - 12 до апеляційної палати.

Читайте також: Суд у справі про вбивство Сармата перенесли на наступний рік

Нагадаємо: у червні поточного року в Україні набув чинності закон про Вищий антикорупційний суд, а також формальний закон про утворення Антикорупційного суду.

Відповідно до документів, Вищий антикорупційний суд мають утворити до 14 червня 2019 року, для початку його роботи треба набрати щонайменше 35 антикорупційних суддів, з них принаймні 10 - представники апеляційної палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-