Експерти рекомендують Раді якнайшвидше прийняти закон про мову

Експерти рекомендують Раді якнайшвидше прийняти закон про мову

Укрінформ
Експертна група з питань мовної політики на чолі з віце-прем’єром Павлом Розенком одноголосно підтримала рішення комітету ВР рекомендувати прийняти у другому читанні та в цілому проект закону про мову.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Більшість важливих та слушних пропозицій депутатів враховані, законопроект є результатом консолідованої праці експертів, науковців, політиків, представників громадськості та відповідає очікуванням суспільства. Державна мова має бути захищена законом!" - наголосив у ході засідання голова Експертної групи, віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

За підсумками обговорення, члени Експертної групи направили звернення Голові Верховної Ради та народним депутатам щодо необхідності якнайшвидшого прийняття закону про забезпечення функціонування української мови як державної у другому читанні та в цілому.

Читайте також: Закон про мову: всі зміни до другого читання

Експертна група також розглянула та схвалила проект Концепції Державної цільової програми всебічного розвитку і функціонування української мови як державної до 2028 року. Проект Концепції найближчим часом буде розглянутий на засіданні Кабінету міністрів.

Як відомо, Експертна група з питань мовної політики створена рішенням уряду у вересні 2018 року на виконання Указу Президента "Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-