Гройсман: З 2021 року в країні діятиме повноцінна дуальна освіта

Гройсман: З 2021 року в країні діятиме повноцінна дуальна освіта

Укрінформ
Започаткована урядом реформа середньої освіти та запровадження принципів дуальної освіти у сегменті професійного навчання надасть додаткові переваги у вирішенні проблеми трудової міграції.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

"Світ глобальний, мобільний. І ми маємо розуміти, що ми маємо вигравати конкуренцію за трудові ресурси. Саме тому ми починаємо з основи – підготовки кадрів, а отже, реформування системи освіти. Започаткували «Нову українську школу», яка закладає нові стандарти і компетенції для школярів. І зараз ми працюємо над впровадженням системи дуальної освіти у професійно-технічному напрямку", - заявив глава уряду.

За його словами, до підготовки кадрів залучатимуть реальний сектор економіки, аби промисловці ділилися технологіями і навчання було ефективним.

Прем'єр-міністр висловив переконання, що з 2021 року в Україні діятиме повноцінна дуальна освіта, що позитивно позначатиметься на розвитку економіки.

Читайте також: Супрун пояснила умови зарахування до інтернатури у 2019 році

Одночасно, за словами Гройсмана, потрібно надавати і матеріальні стимули, тобто гідну оплату праці. ""За це треба боротися. І тут важливі всі складові - технологічне переозброєння виробництв, зменшення ресурсної складової в собівартості продукції тощо", – додав Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-