МЗС радить українцям не відвідувати прибережні райони Індонезії

МЗС радить українцям не відвідувати прибережні райони Індонезії

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ рекомендують українцям утриматися від відвідання індонезійських провінцій Лампунг та Бантен у зв'язку з цунамі у Зондській протоці.

Про це повідомив у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

"У зв'язку з цунамі 22 грудня у Зондській протоці, яке вразило узбережжя провінцій Лампунг та Бантен, включно з популярними туристичними об’єктами вздовж берегової лінії м.Аньєр... а також посиленням активності вулкану Анак Кракатау, рекомендуємо громадянам України утриматися від відвідання зазначених територій", - йдеться у повідомленні.

Тим співвітчизникам, які опинилися в зоні лиха, у МЗС порадили неухильно дотримуватися вказівок місцевих органів влади і рятувальних служб щодо заходів безпеки та уважно стежити за їхніми повідомленнями.

У МЗС порекомендували при першій можливості повідомити про себе Посольство України в Республіці Індонезія (телефон "гарячої лінії" +628788-489-0918, електронна пошта: emb_id@mfa.gov.ua) та рідних.

Читайте також: Смертельне цунамі в Індонезії: 168 загиблих

У разі наявності інформації щодо необхідності надання допомоги громадянам України у зоні стихійного лиха слід невідкладно звертатися за вищенаведеними контактними даними до Посольства України в Республіці Індонезія або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронну пошту: cons_or@mfa.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з суботи на неділю, 23 грудня, на індонезійське узбережжя Зондської протоки обрушилося цунамі, в результаті якого, за останніми даними, щонайменше 168 людини загинули та 745 постраждали. Агентство з ліквідації наслідків стихійного лиха країни стверджує, що зруйновано сотні будівель. Причиною цунамі могли стати підводні зсуви, пов'язані з виверженням вулкана Кракатау.

Фото: Indonesia Merdeka via Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-