У Відні відзначили 27-річницю Збройних Сил України

У Відні відзначили 27-річницю Збройних Сил України

Фото
Укрінформ
Майже 200 осіб взяли участь у четвер у прийомі у Відні з нагоди Дня Збройних сил України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь в урочистому святкуванні Дня ЗСУ взяли члени парламенту та уряду Австрії, представники іноземних посольств та акредитовані співробітники військового аташату в Австрії, військові радники країн-членів ОБСЄ, представники академічних та журналістських кіл країни.

"Незважаючи на складні умови, 6 грудня Україна відзначила 27-річницю Збройних Сил України. Нещодавня відкрита агресія Росії, в результаті якої було взято в полон 24 українських матросів, в черговий раз підтвердила агресивну зовнішню політику РФ. В цих умовах Збройні Сили України продовжують посилювати свою боєздатність та розвивати можливості для відбиття збройної агресії", - наголосив під час відкриття прийому аташе з питань оборони посольства України в Австрії Андрій Ткачук.

Читайте також: ЗСУ чекають на нові системи озброєння та військову техніку – Муженко

Він підкреслив, що ЗС України посилюють свою боєздатність та переходить на стандарти НАТО, покращуючи свою оперативну та технічну взаємосумісність з найкращими арміями світу.

"Збройні Сили України воюють не лише за свою Батьківщину, але вони є і форпостом усього цивілізованого світу у боротьбі за демократичні цінності", - наголосив Ткачук, додавши, що Україна та Австрія також зберігають великий потенціал для подальшого посилення співпраці в усіх сферах.

У Відні відзначили 27-річницю Збройних Сил України

Зі свого боку, представник МО України при Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні Борис Семишкур підкреслив, що ЗСУ на сьогодні є "ключовим гарантом забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України".

"Сьогодні Збройні Сили України проходять складний етап реформування. Щодня вони стають більш сильнішими, досвідченішими та більш навченими. І в цьому зв’язку особливу подяку ми висловлюємо нашим партнерам за потужну підтримку", - зазначив він.

Читайте також: ЗСУ готові ділитися з польською армією своїм бойовим досвідом – Порошенко

Під час прийому гостям, зокрема, було продемонстровано і виставку фотографій воїнів, які захищають Україну під назвою "Світ, який ми захищаємо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-