Нацрада перевірить Інтер та ще два телеканали

Нацрада перевірить Інтер та ще два телеканали

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила п’ять позапланових перевірок телеканалів “Інтер”, “КСТ”, “ІРТА” та провайдерів ТОВ “Контент трейдінг” і ТОВ “Максимум-НЕТ” через недотримання ними умов ліцензій.

Відповідне рішення було ухвалене у четвер на засіданні, повідомляє прес-служба Нацради.

"Розглянувши результати проведених моніторингів мовлення ліцензіатів, Національна рада призначила позапланові перевірки телеканалам “Інтер”, “КСТ”, “ІРТА”, а також провайдерам програмної послуги ТОВ “Контент трейдінг” і ТОВ “Максимум-НЕТ", - йдеться у повідомленні.

Члени Нацради, зокрема, звернули увагу на те, що 11 грудня телеканал “Інтер” не транслював програми на 23 ТВК у с. Городище Луганської області, як це передбачено умовами його ліцензії. Так само цього дня не зафіксовано мовлення телеканалу “ІРТА” на 53 ТВК у м. Старобільську Луганської області, а також 10 грудня на 52 ТВК у м. Лисичанську Луганської області.

Читайте також: Три телеканали оштрафували за порушення мовних квот

В ефірі телеканалу “КСТ” 27 листопада виявлено ознаки недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Зокрема, зафіксовано зменшення частки національного аудіовізуального продукту, частки програм власного виробництва, обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач, культурно-мистецьких та розважальних передач. До того ж, мовник транслював аудіовізуальний продукт іноземного виробництва, який не передбачений його ліцензією на мовлення.

Крім цього, Нацрада зафіксувала, що провайдери програмної послуги ТОВ “Максимум-НЕТ” і ТОВ “Контент трейдінг” розповсюджували програми, недотримуючись вимог Закону “Про телебачення і радіомовлення”.

З огляду на виявлені ознаки порушення у діяльності ліцензіатів Нацрада призначила цим компаніям позапланові перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-