Сьогодні Василь Сліпак відзначав би своє 44-річчя — Порошенко

Сьогодні Василь Сліпак відзначав би своє 44-річчя — Порошенко

Укрінформ
Герою України, оперному співаку світового рівня Василю Сліпаку, який пішов добровольцем захищати Україну від російського агресора і загинув 2016 року, нині виповнилося би 44 роки.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко у Facebook.

“Сьогодні своє 44-річчя святкував би оперний співак світового рівня, соліст Паризької національної опери, Герой України Василь Сліпак. Він завжди був активним учасником розбудови української держави: починаючи від Помаранчевої революції та закінчуючи Революцію Гідності, де Василь очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України”, — зазначив Президент.

Водночас він нагадав, що Василь Сліпак у 2014 році пішов боронити Українську державу від російського агресора і загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу смт Луганське.

”Герої не вмирають”, — підкреслив Порошенко.

Як відомо, Василь Сліпак (1974-2016) — український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на Сході України, позивний «Міф».

Народився у Львові. Коли на Донбасі почалася війна, створив благодійну організацію ”Fraternité Ukrainienne/Українське братство”, допомагав українським захисникам, познайомився із вояками Добровольчого українського корпусу ”Правий сектор”, згодом сам долучився до них.

Читайте також: Василя Сліпака вшанують грандіозним концертом у Києві

Сліпак тричі був на фронті. Уперше поїхав на війну у травні 2015 року. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Повернувся пораненим. Вдруге поїхав на фронт у вересні 2015 року, у Водяне, на лінію зіткнення, у жовтні повернувся до Парижа. В червні 2016 року знову поїхав на Донбас. 29 червня 2016 року загинув у бою від кулі ворожого снайпера. 30 червня 2016 року Василь Сліпак був нагороджений Орденом ”За мужність” I ст. (посмертно), став першим Героєм України серед добровольців. Похований на Алеї героїв Личаківського цвинтаря Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-