Білоруська православна церква не визнаватиме Православну церкву України

Білоруська православна церква не визнаватиме Православну церкву України

Укрінформ
Православні білоруси не мають права брати участь в таїнствах Православної церкви України.

Про це заявив офіційний представник Білоруської православної церкви (БПЦ) Сергій Лепін в інтерв'ю Радіо Свобода, додавши при цьому, що БПЦ ставиться до утворення Православної церкви України так само, як і РПЦ.

"Ми ставимося до них як до представників, мабуть, іншої конфесії. Так само, як і до католиків, уніатів або як до будь-яких розкольників... Як до певних зовнішніх подій, які не мають відношення безпосередньо до життя канонічної православної церкви", - заявив він.

Читайте також: Митрополит Драбинко перейшов із УПЦ МП до помісної церкви

При цьому в БПЦ запевнили, що мають намір дотримуватися добросусідських відносин з ПЦУ, не вступаючи з нею в євхаристійне спілкування.

"Ми не шукаємо війни, ворожнечі. Ми друзі для всіх. Дружба дружбою, але певні питання все ж окремо. Про ніякі канонічні, літургійні відносини мова не йде. Вони навіть неможливі з цією церквою", - заявив спікер БПЦ.

Читайте також: Філарет закликає Раду ухвалити закон про Єдину помісну церкву

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-