Батько політв'язня Гриба заявив про різке погіршення стану сина

Батько політв'язня Гриба заявив про різке погіршення стану сина

Документ
Укрінформ
Стан здоров'я політв'язня Павла Гриба погіршився.

Про це заявив батько Гриба у Facebook.

«Професор Притула надав висновок про стан здоров'я Павла на підставі результатів обстежень, проведених у консультативно-діагностичному центрі Ростова-на-Дону. Хвороба прогресує», - написав він, прикріпивши до повідомлення документ з висновком про стан здоров'я.

Згідно з документом, у політв'язня захворювання прогресують, зокрема, портальна гіпертензія, спленомегалія і гіперспленізм.

«Ці дані підтверджують наявність у Гриба П.І. прогресування портальної гіпертензії, прогресування спленомегалії і гіперспленізма, появу цирозу печінки і зниження згортання функції крові. Крім того, у Гриба П.І. можливе загострення виразкового процесу дванадцятипалої, або наявність такого у шлунку», - йдеться у висновку про стан здоров'я Гриба.

Читайте також: ЄСПЛ вимагає від Росії повідомити про стан здоров'я Павла Гриба

Крім того, як стверджує Притула, враховуючи умови перебування Гриба в СІЗО, такий стан загрожує появою кровотечі як з варикозно розширених вен стравоходу, так з виразок шлунка або дванадцятипалої кишки, що критично небезпечно для його здоров'я і життя.

Як повідомляв Укрінформ, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною, з якою спілкувався у соціальних мережах.

У вересні стало відомо, що він знаходиться у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали працівники ФСБ.

23 липня суд зупинив розгляд справи Гриба після того, як з'ясувалося, що обвинувачення ґрунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не існувало під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду в жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальної помилкою".

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив ще на 6 місяців тримання під вартою для Павла Гриба.

Під час останнього засідання суду 12 грудня Грибу стало погано, йому викликали «швидку допомогу». Засідання перенесли на 21 грудня.

За словами родичів хлопця, у Павла Гриба портальна гіпертензія - синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він має постійно приймати підтримувальні препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-