ЄСПЛ вимагає від Росії повідомити про стан здоров'я Павла Гриба

ЄСПЛ вимагає від Росії повідомити про стан здоров'я Павла Гриба

Укрінформ
Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію надати медичні документи про стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська на своїй сторінці в Facebook.

«ЄСПЛ сьогодні відреагував на наше клопотання за правилом 39 Конвенції про прийняття термінових заходів щодо забезпечення необхідної медичної допомоги Павлу Грибу. Суд вимагав у РФ надати медичні документи щодо поточного стану здоров'я заявника, щодо лікування, яке було призначене йому лікарями, лікування, наданого під час перебування під вартою», - повідомила вона.

За словами адвоката, суд встановив, що відповідні документи Росія має надати до 2 січня 2019 року.

Читайте також: Павлу Грибу викликали в суд швидку - засідання перенесли

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною, з якою спілкувався в соціальних мережах.

У вересні стало відомо, що він знаходиться в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому пред'явлено обвинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали працівники ФСБ.

23 липня суд призупинив розгляд справи Гриба після того, як з'ясувалося, що обвинувачення ґрунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не існувало під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду в жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальною помилкою".

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив ще на 6 місяців тримання під вартою для Павла Гриба.

Під час останнього засідання суду 12 грудня Грибу стало погано, йому викликали «швидку допомогу». Засідання перенесли на 21 грудня.

За словами родичів хлопця, у Павла Гриба портальна гіпертензія - синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він має постійно приймати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-