Порошенко: Ми об'єднали три гілки українського православ'я в Єдину Церкву

Порошенко: Ми об'єднали три гілки українського православ'я в Єдину Церкву

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що нову Православну Церкву України слід будувати на засадах любові, взаємоповаги та єдності.

Про це глава держави зазначив на своїй сторінці у Facebook

"Ми об'єднали три гілки українського православ'я в Єдину Церкву. Далі ми повинні будувати цю церкву на засадах любові, взаємоповаги та єдності. Бо в єдності наша сила", - написав Порошенко.

Він також висловив сподівання, що з Божою поміччю 6 січня Україна нарешті отримає Томос.

"Віримо, що Господь і в подальшому буде допомагати нам, і вже 6 січня на наш Святвечір, напередодні Різдва ми з Його Блаженством будемо у Константинополі на великій службі Божій, де новообраний предстоятель об'єднаної Церкви Епіфаній отримає Томос про автокефалію", - зазначив він.

Президент також відзначив, що "на цю службу Україна чекала тисячу років".

Читайте також: Попри війну розвиток медицини залишається в пріоритеті — Президент

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Вселенський патріарх Варфоломій привітав Україну із заснуванням нової Православної автокефальної церкви та оголосив дату передачі Томоса - 6 січня 2019 року. Передача Томоса відбудеться в Стамбулі після спільної літургії.

Фото: Михайло Палінчак/president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-