У справі визволення ув’язнених у Греції українців намітився значний прогрес - депутат

У справі визволення ув’язнених у Греції українців намітився значний прогрес - депутат

Укрінформ
У справі визволення ув'язнених у Греції українських моряків, засуджених за перевезення нелегальних мігрантів, намітився значний прогрес.

Про це повідомила народний депутат Ірина Суслова за результатами візиту до Афін, інформує прес-служба партії “БПП. Солідарність”.

"Спільно з Мін’юстом та МЗС працюємо, щоб українці, які вже отримали остаточний вирок, повернулись до України відповідно до Протоколу №2 Конвенції Ради Європи про передачу засуджених осіб. Йдуть погодження щодо укладання греко-української двосторонньої угоди про повернення та нагляд над умовно звільненими. Це буде унікальний документ, бо з жодною іншою країною Греція подібних угод не підписувала”, - пояснила Суслова.

За її даними, на сьогодні за ґратами в Греції перебуває 168 українців, серед них і дві жінки. “Їх звинувачують в організації нелегальних перевезень мігрантів з Туреччини на територію Грецької Республіки. Строки ув’язнення - по 50-70 років», – заявила політик.

Як вона пояснила, суть угоди в тому, що умовно звільнений не муситиме перебувати на території Греції, а може повернутись в Україну й ходити відмічатися до грецького посольства чи консульства.

"Питання вивчення ув’язненими грецької мови, підвищення кваліфікації та працевлаштування, що може зменшити їхній термін, будуть вирішуватись швидше у разі наявності відповідного звернення до профільної установи", - додала депутат.

Читайте також: Геращенко розповіла, хто займається звільненням заручників у ТКГ

Вона висловила переконання, що 2019 рік може стати переломним у справі звільнення засуджених у Греції українських моряків, та закликала всіх відповідальних українських посадовців докласти до цього якнайбільше зусиль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-