Найбільший трафік торгівлі людьми з України йде в Росію

Найбільший трафік торгівлі людьми з України йде в Росію

Укрінформ
Російська Федерація залишається основною країною призначення для торгівлі людьми з України.

Про це йдеться у звіті Міжнародної організації з міграції (МОМ) щодо ситуації з торгівлею людьми в Україні за січень — червень 2018 року, який є у розпорядженні Укрінформу.

“Російська Федерація залишається основною країною призначення для торгівлі людьми з України: 57% випадків за шість місяців 2018 року (61% у 2017 р.)”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що друге місце посідають країни-члени ЄС, звідки повернулося 23% постраждалих осіб, як і у 2017 році. З них понад 74% постраждали від торгівлі людьми у Польщі, решта 26% - у Італії, Німеччині, Швеції, Іспанії, Словенії, Нідерландах, Франції, Бельгії, Ірландії, Чехії, Данії та Великої Британії.

“Інші країни призначення у 2018 році: Туреччина, ОАЕ, Ізраїль, Казахстан, Китай, Білорусь, Азербайджан та Республіка Корея”, - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Поліція спіймала шахраїв, які змушували моряків перевозити нелегалів до Європи

Наголошується, що відсоток осіб, які постраждали від внутрішньої торгівлі людьми, порівняно з 2017 роком не змінився: 12,5% постраждалих зазнали експлуатації в межах України.

"Більшість (84%) постраждалих, які були ідентифіковані у 2018 році, мають вищу або технічну освіту, 60% походять з обласних та районних центрів. “У більшості випадків вербування відбувалося на місцевому рівні через особистий контакт (78,7%), інтернет (6%) та, меншою мірою, через місцеві газети, вуличні оголошення та агентства із працевлаштування”, - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-