УПЦ МП зібралася на позачерговий синод

УПЦ МП зібралася на позачерговий синод

Укрінформ
Українська православна церква Московського патріархату у понеділок зібралася на позачерговий синод, щоб обговорити "виклики, які постають перед українською православною церквою".

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

"Сьогодні відбудеться позачергове засідання Священного Синоду, під час якого будуть вирішуватися питання, пов’язані з викликами, які зараз постають перед Українською православною церквою", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко: Захоплення храмів МП - провокація, на яку чекає Росія

Як повідомляється, 17 грудня, перед початком засідання Синоду, митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Феодосія у Дальніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Зазначається, що за богослужінням молилися члени Священного Синоду, а також представники єпископату УПЦ МП.

В УПЦ МП нагадали, що попереднє засідання відбулося 7 грудня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Вселенський патріарх Варфоломій привітав Україну із заснуванням нової Православної автокефальної церкви та оголосив дату передачі Томоса - 6 січня 2019 року. Передача Томоса відбудеться в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-