Порошенко - про справу Гандзюк: Слідчі напрацювали дуже якісні матеріали

Порошенко - про справу Гандзюк: Слідчі напрацювали дуже якісні матеріали

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що імідж України не буде зіпсовано нерозслідуваними справи щодо нападів на громадських активістів.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми не дамо зіпсувати імідж країни нерозслідуваними справами активістів”, - сказав Порошенко.

Президент, зокрема, розповів, що над розслідуванням справи про напад на речницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк, працюють усі слідчі органи - Нацполіція, СБУ, ГПУ.

“Як повідомляють слідчі органи, до завершення розслідування, у тому числі, що стосується замовників або організаторів, є дуже якісні матеріали, які напрацьовані”, - зазначив Глава держави.

Порошенко також запевнив, що причетні до вбивства Катерини Гандзюк особи понесуть відповідальність.

“Хто б там не був виявлений, ми не дамо вивести зі слідства або захистити. Ті, хто причетний до злочину понесуть відповідальність”, - пообіцяв Президент.

Читайте також: Напади на активістів будуть розглядатися як напад на українську державу - Луценко

Як повідомляв Укрінформ, Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла понад 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Гандзюк померла 4 листопада.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п’ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-