Жемчугов: Я пішов на війну за свій дім, за свою маму

Жемчугов: Я пішов на війну за свій дім, за свою маму

Укрінформ
Любов до своєї землі, власні цінності об'єднуватимуть українську молодь різних регіонів держави в єдине ціле.

Про це заявив радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного виховання молоді, учасник бойових дій на Донбасі, Герой України Володимир Жемчугов, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, як об'єднати спільною ідеєю молодь східних, західних, південних, центральних і північних регіонів країни.

"Я не думаю, що треба когось об'єднувати. Треба просто навчити молодь цінувати те, що ми маємо. Цінувати свою країну, своє місто, село, свою землю, на якій живемо, свою культуру, на якій виховані. Ці цінності треба прищеплювати молоді. І на цих цінностях ми об'єднаємось, я вважаю", — сказав Жемчугов.

Він зазначив, що за радянських часів влада робила все, щоб відучити людей від національних та інших власних цінностей. "Всіх — українців, білорусів, казахів, естонців, представників інших національностей називали одним словом — радянські, незважаючи на те, що у кожного народу є власна історія, є власні історичні цінності, своя культура і своя земля, зрештою. У радянської людини не було нічого свого, крім холодильника, телевізора, дивана, машини, ну, можливо, дачі, навіть квартири були державні у всіх", — заявив радник міністра.

Жемчугов розповів, що деякий час йому довелося жити на Кавказі, і він був здивований тим, що люди там змогли зберегти власні цінності. "Вони вважають, що ось ця земля (на якій вони живуть — ред.), ось ці ліс, ріка, навіть повітря, все це — моє. У нас (в Україні — ред.), на жаль, цього (такого сприйняття — ред.) немає", — сказав Герой України.

І цим, наголосив він, наразі намагається користуватися у війні проти України Російська Федерація, пропагандисти якої заявляють, що українські бійці нібито воюють не за власні цінності і не за власні інтереси. "Але ж я особисто пішов воювати (на російсько-українську війну — ред.) за свій дім, за те, щоб добре жила моя мама. А потім вже — за все інше", — сказав Жемчугов.

Читайте також: Жемчугов: Обходьте політиків, які кажуть: нам потрібен мир. Нам потрібна перемога

Володимир Жемчугов — учасник спротиву російській агресії в Україні. Із травня 2014 року — організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків "ЛНР". У полон потрапив з важким пораненням, підірвавшись на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, проводить військово-патріотичні лекції та бесіди з учнями, студентами, курсантами, військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-