Катастрофа Су-27 на Житомирщині: військові назвали ім'я пілота

Катастрофа Су-27 на Житомирщині: військові назвали ім'я пілота

Укрінформ
Під час аварії багатоцільового винищувача Су-27 біля аеродрому Озерне Житомирської області загинув військовий льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.

Про це в суботу повідомила прес-служба Командування повітряних сил ЗСУ на своїй сторінці в Facebook.

"Дані пілота: майор Фоменко Олександр Васильович, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування Центр Повітряних сил Збройних сил України. 1975 р., українець, народився в р. Шостка Сумської обл. ... У Збройних силах з 1992р. Військовий льотчик 1-го класу. Освоїв такі типи літаків Л-39, Міг-29, Су-27", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у загиблого було 482 години нальоту, з них 45 годин в цьому році. Майор був підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі Курсу бойової підготовки, в якості інструктора в простих і складних метеорологічних умовах вдень. Олександр Фоменко брав участь в АТО в 2014 році.

Зазначається, що у загиблого залишилися дружина і донька.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням авіакатастрофи очолила Головна військова прокуратура України. В групу процесуальних прокурорів включені також прокурори військової прокуратури Центрального регіону України та Житомирського гарнізону. Розслідування проводиться слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо: 15 грудня винищувач Су-27 розбився при заході на посадку під час виконання планових польотів у Житомирській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-