Об’єднана українська церква – це церква без Путіна, але з богом і Україною - Президент

Об’єднана українська церква – це церква без Путіна, але з богом і Україною - Президент

Укрінформ
Об’єднана і незалежна українська православна автокефальна церква – це церква, в якій уже не буде молитв за російську владу і російське військо. Це церква з Богом та Україною.

Так сказав у своїй промові на Софійській площі, вітаючи створення помісної української церкви Президент України Петро Порошенко.

“Щойно представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ та група єпископів УПЦ Московського патріархату заснували об’єднану церкву. Диво стало можливим завдяки непохитній позиції Вселенського Патріарха Варфоломія, нашої Константинопольської церкви-матері. Об’єднана і незалежна українська православна церква – це церква без Путіна. Це церква – без Кирила. Це – церква без молитви за російську владу та російське військо, які вбивають українців. Але це - церква з Богом та Україною!” - сказав Президент.

Читайте також: Українську православну церкву очолив митрополит Епіфаній

Як повідомлялося, сьогодні у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об’єднавчий собор помісної Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос, ним став митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-