Путін уже не зможе завадити створенню УПЦ — Кириленко

Путін уже не зможе завадити створенню УПЦ — Кириленко

Укрінформ
Росія та її президент Путін уже не можуть вплинути на процес створення Української православної церкви та обрання її предстоятеля.

Таку думку віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко висловив у ефірі телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей день ні Путін, ні їхнє РНБО і ніякі їхні намагання та провокації, які, безумовно будуть, перебити і змінити як цінність для українського народу вже не зможуть. Усе, поїзд пішов. Уже зараз відбувається Собор. Всесвятійший патріарх Варфоломій підтримує українську позицію, ієрархи всіх українських церков присутні у Софії Київській. Все. Це є незворотний рух, який ніякий Путін вже не зупинить. І це змінить Україну на краще”, - сказав Кириленко.

Читайте також: Геращенко закликала священиків не боятися

Віце-прем'єр-міністр не сумнівається в тому, що сьогоднішній день є надзвичайно важливим для України. “Через 1000 років українці, наші нащадки будуть пам’ятати цю дату — 15 грудня 2018 року, бо Україна вперше отримала автокефалію. По суті, створила повноцінну свою церкву та отримала всесвітнє православне визнання”, - сказав Кириленко.

Об’єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви та обрання її очільника проходить у Національному заповіднику “Софія Київська”.

У його роботі беруть участь ієрархи трьох церковних юрисдикцій, УПЦ КП, УПЦ МП та УАПЦ, ієрархи Константинопольського патріархату Даніїл Зелінський, Іларіон Рудник та митрополит Галльський Еммануїл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-