Геращенко закликала священиків не боятися

Геращенко закликала священиків не боятися

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала священиків не боятися підтримувати Об'єднавчий собор української православної церкви.

Про це вона сказала в ефірі Прямого каналу.

“Є, і дуже з різних причин, ті священики, які не доєдналися до Собору, хтось злякався... Тому ми хочемо ще раз звернутися до всіх тих священиків, українців, які сьогодні служили службу в роз’єднаній церкві: не бійтеся. Очевидно, що Україна, парафіяни сьогодні мріють, що священики будуть показувати нам шлях мудрості, сили, віри, але точно - і мужності. Є ті, кого залякали, але очевидно, що держава, влада буде дуже жорстко охороняти всіх, хто робить мужні вчинки, захищати всіх, хто зробив сьогодні героїчний вчинок і не боявся”, - сказала Геращенко.

Вона додала, що деякі священики не прийшли з ідеологічних міркувань.

Читайте також: Україна не була і не буде канонічною територією російської церкви - Президент

“Але ми сподіваємося, що скоро тих священиків, які будуть служити в українській єдиній церкві, буде значно більше, і ключове — вони будуть молитися за Україну, за українську армію, за українську, а не чужу — сусідню — владу”, - зауважила перший віце-спікер.

Як повідомлялося, у соборі Святої Софії у Києві проходить Об’єднавчий собор Української православної церкви. На ньому духовенство має обрати очільника автокефальної православної церкви в Україні, якому буде вручений Томос про автокефалію у Константинополі 6 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-