Медичні навчальні заклади візьмуть участь у міжнародному проекті - МОЗ

Медичні навчальні заклади візьмуть участь у міжнародному проекті - МОЗ

Укрінформ
Медичні навчальні заклади візьмуть участь в українсько-швейцарському проекті "Розвиток медичної освіти в Україні". 

Про це повідомляє МОЗ

“Українські медичні навчальні заклади, в яких готують сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів, медсестер, співпрацюватимуть з українсько-швейцарським проектом "Розвиток медичної освіти в Україні". Це дозволить закладам ввести низку інновацій, вдосконалити методику навчання і зміцнити свою інституційну спроможність. У грудні 2018 року стартує українсько-швейцарський проект "Розвиток медичної освіти в Україні", що триватиме до кінця 2022 року”, - зазначили у МОЗ. 

У відомстві наголосили, що до проекту залучено три медичні університети та три заклади вищої освіти для медичних сестер.

“Упродовж двох років українсько-швейцарський проект надаватиме підтримку Буковинському державному медичному університету, Тернопільському державному медичному університету імені І.Я. Горбачевського МОЗ України, Харківському національному медичному університету, Львівському інституту медсестринства та лабораторної медицини ім.Андрея Крупинського, Житомирському медичному інституту та Рівненській медичній академії. Співпраця, зокрема, стосуватиметься відкриття та оснащення симуляційних центрів у закладах, впровадження інноваційних технологій, тренінги для викладачів, посилення академічної доброчесності тощо”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Співробітників МОЗ викликають на допити у справі про закупівлі ліків для дітей

У МОЗ переконані, що заклади медичної освіти, задіяні у проекті, отримають потужний поштовх до виходу на якісно новий рівень.

Проект “Розвиток медичної освіти” фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та впроваджується Швейцарським інститутом тропічного та громадського здоров’я. Основними партнерами проекту є МОЗ України, Інститут медсестринських наук (м.Базель, Швейцарія), Маастрихтський університет (Нідерланди) та Школа охорони здоров’я Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-