Кожного другого хворого на мультирезистентний туберкульоз не вдається вилікувати - ЦГЗ

Кожного другого хворого на мультирезистентний туберкульоз не вдається вилікувати - ЦГЗ

Укрінформ
В Україні спостерігається проблема недовиявлення туберкульозу, а щодругий хворий не отримує належної медичної допомоги. 

Про це на прес-брифінгу заявив перший заступник Генерального директора ДУ “Центр громадського здоров’я МОЗ України” Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із 2007 року в Україні спостерігається позитивна динаміка щодо зниження кількості інфікованих туберкульозом, водночас існує проблема недовиявлення туберкульозу. Також є проблема невиліковування туберкульозу. Чутливого туберкульозу зі ста випадків ми виліковуємо 75, мультирезистентного (нечутливого до усіх антибіотиків) вилікуємо зі ста хворих лише 47. Тобто щодругого пацієнта з мультирезистентним туберкульозом не вдається вилікувати”, - наголосив Ляшко.

За його словами, в Україні гостро стоїть проблема мультирезистентного туберкульозу.

Читайте також: Наступного року хворі на туберкульоз лікуватимуться вдома

"Проблема, яку слід вирішити у першу чергу, - це подолання мультирезистентного туберкульозу у закладах охорони здоров'я, де лікуються хворі. Оскільки мультирезистентний туберкульоз — це проблема внутрішньолікарняного інфікування та перезараження хворих. Саме на це спрямована ідеологія амбулаторного лікування: щоб хворий на туберкульоз якомога менше перебував у стаціонарі, де є можливість інфікуватися”, - зазначив Ляшко.

Він підкреслив, що стаціонар для таких хворих має відповідати стандартам інфекційного контролю: один пацієнт у палаті та неможливість інфікуватися іншою хворобою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-