Деякі високопосадовці бояться слова “гендер”, як вогню - Климпуш-Цинцадзе

Деякі високопосадовці бояться слова “гендер”, як вогню - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Активна участь жінок у громадському, професійному та політичному житті сприяє зміцненню інституту сім'ї та й держави загалом.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, виступаючи на стратегічній сесії, присвяченій імплементації Україною Стратегії гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки, повідомляє Урядовий портал.

«З упевненістю заявляю: гендерна рівність не суперечить традиційним сімейним цінностям, навпаки – укріплює їх та є індикатором зрілості суспільства, показником демократії у житті країни. Нещодавно деякі міськради почали ухвалювати документи «на захист сімейних цінностей», що свідчить про нерозуміння та маніпуляцію довкола теми гендерної рівності. Попри досягнутий прогрес у питаннях рівності чоловіків та жінок, ми спостерігаємо і певний скепсис у деяких високопосадовців у регіонах, які, як вогню, бояться слова «гендер», – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, активна участь жінок у громадському, професійному та політичному житті сприяє зміцненню інституту сім’ї та й держави загалом. “Розуміючи запит суспільства на реформи та важливість включення України в глобальні світові тренди, за відносно короткий час було ухвалено низку системних документів. Маємо Державну програму забезпечення рівних прав та можливостей до 2021 року (ухвалена урядом у квітні 2018 р.), оновлено Національний план дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» тощо», – сказала віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Питання гендерної рівності важливе для 81% жінок і 73% чоловіків

Стратегія гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки була ухвалена Радою Європи 7 березня цього року. Вона спрямована, насамперед, на досягнення ефективної реалізації гендерної рівності і розширення можливостей жінок та чоловіків у державах-членах Ради Європи. Вона розрахована на шість років і містить стільки ж стратегічних цілей: запобігання гендерним стереотипам і сексизму та боротьба з такими явищами, запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству, забезпечення рівного доступу жінок до правосуддя, досягнення збалансованої участі жінок і чоловіків в ухваленні політичних і суспільних рішень, захист прав жінок-мігрантів, жінок-біженців, жінок і дівчат, які шукають притулку, а також реалізація стратегії досягнення гендерної рівності в усіх політиках та заходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-