У Червоному Хресті запевняють, що роблять усе можливе для українських моряків

У Червоному Хресті запевняють, що роблять усе можливе для українських моряків

Керченська криза
Укрінформ
Питання забезпечення доступу до українських військовополонених моряків, що утримуються в Росії, обговорили віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко та керівник місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Алан Ешліманн.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"10 грудня віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко зустрівся з главою місії Міжнародного комітету Червоного хреста в Україні Аланом Ешліманном. У ході зустрічі сторони обговорили питання, пов’язані із забезпеченням доступу до українських військовополонених моряків, захоплених 25 листопада в результаті російської агресії проти кораблів ВМС України в акваторії Керченської протоки", - зазначається в повідомленні.

Ешліманн наголосив, що МКЧХ вживає усіх можливих заходів для отримання доступу й надання допомоги українським військовим морякам.

Розенко та Ешліманн також обговорили питання співпраці України та МКЧХ у контексті вирішення долі усіх громадян України, що перебувають у місцях позбавлення волі на території РФ та ОРДЛО, посилення взаємодії щодо пошуку осіб, зниклих безвісти тощо.

Читайте також: Консультації щодо повернення полонених моряків йдуть цілодобово - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські кораблі біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три кораблі ВМС України - катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси в Маріуполь, а також їхні екіпажі. Всього в полон потрапили 24 українці, шестеро з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків. Їм інкримінують ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин кордону). Зараз українські моряки знаходяться в московських СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-