В Україні відзначають День благодійництва

В Україні відзначають День благодійництва

Укрінформ
В Україні у неділю, 9 грудня, відзначають День благодійництва.

Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 грудня 2007 року «з метою утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності  та  на  підтримку  ініціативи громадських організацій» і відзначають щорічно в другу неділю грудня.

Щороку британський фонд Charities Aid Foundation випускає черговий Світовий рейтинг благодійності. На позицію країн у рейтингу впливають такі фактори: кількість жертводавців і благодійних організацій, кількість тих, хто жертвує незнайомцям, і кількість волонтерів (тих, хто жертвує час). За даними цьогорічного рейтингу, в Україні роблять грошові пожертви 29% населення, а волонтерством зайнято 15% людей. 

Читайте також: Сьогодні - Міжнародний день боротьби з корупцією

Очолила світовий рейтинг благодійності М’янма, яка посідає першу сходинку в рейтингу п’ятий рік поспіль. В цій країні 88% населення робить пожертвування, і хоча суми пожертвувань невеликі, населення робить їх регулярно. 

У трійку лідерів ввійшли Індонезія та Австралія з 78% та 71% пожертв. У ТОП-10 також увійшли Велика Британія, Нова Зеландія, Нідерланди, Норвегія, Ісландія, Ірландія та Мальта. Останнє місце в рейтингу посідає Ємен, де пожертви роблять лише 2% населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-