За добу в Україну не пустили майже півсотні росіян

За добу в Україну не пустили майже півсотні росіян

Укрінформ
Прикордонники за добу не пустили в Україну 49 громадян РФ, у свою чергу російські прикордонники не пропустили 34 українців без пояснення причин.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"За добу - 49 громадян РФ ми не пропустили і відмовили їм в перетині кордону на в'їзд. З моменту запровадження воєнного стану таких вже майже 860", - сказав Слободян.

За його словами, переважна більшість не змогла підтвердити мету своєї поїздки, а також були особи, які незаконно відвідували тимчасово окуповані території. 

Слободян також повідомив, що росіяни у свою чергу без пояснення причин відмовили за добу 34 громадянам України. "Загалом вже майже 250 українцям з часу запровадження в Україні воєнного стану відмовлено у в'їзді до РФ  без пояснення причин", - сказав він.

Читайте також: Британія посилить тиск на пов'язаних із Кремлем російських олігархів

Як відомо, 30 листопада в Україні запровадили обмеження для в'їзду чоловіків, які мають російське громадянство, віком від 16 до 60 років. Їх віднесли до особливої групи ризику. До росіян у пунктах пропуску застосовуватимуть заходи особливого контролю, зокрема проводитимуть співбесіди та детальну перевірку інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-