Бойові навчання, пунктуальна зима і

Бойові навчання, пунктуальна зима і "народження" ялинки

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

Бригадні тактичні навчання в умовах, максимально наближених до бойових, розпочалися в понеділок, 3 грудня, на загальновійськовому полігоні оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України на Чернігівщині. Вони стали частиною підготовки підрозділів до виконання завдань за призначенням.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Під час проведення навчань, які тривали кілька днів, відпрацьовувались умови, наближені до реальних бойових. Так, на полігоні тренувалися знищувати противника в різних видах бою із залученням підрозділів Повітряних сил ЗСУ, армійської авіації та підрозділів оперативного забезпечення.

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

А 6 грудня, в День Збройних сил України, із житомирського військового аеродрому на схід для виконання бойових завдань відправилися 170 військових 95-ї десантно-штурмової бригади. Зі святом військових привітав Президент Петро Порошенко.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

На основних трасах областей України, в яких діє воєнний стан, встановлюють мобільні блокпости. Тут поліція та бійці Нацгвардії перевіряють підозрілих людей і автомобілі. Перевірки на блокпостах мають профілактичне спрямування. Заходи пов'язані з посиленим варіантом несення служби. Зокрема, блокпости встановлено у Вінницькій, Сумській, Харківській областях, деякі блокспости на Одещині посилено бронетехнікою.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

НП на Київщині: у Вишневому обвалився дах спортивної зали ДЮСШ "Фаворит" на площі 200 квадратів. У приміщенні перебувало 30 дітей та 1 тренер. Коли вона почула незрозумілі звуки, вивела дітей, а за 1,5 хвилини конструкція даху та покрівлі впала в приміщення. Спортивна школа була здана в експлуатацію у квітні 2018 року.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Зима, що прийшла цього тижня в Україну, виявилася по-справжньому календарно-пунктуальною. Вже 1 грудня вулиці різних міст засипало снігом, місцями висота покриву сягала 23 см. Тож малеча чкурнула на активні сезонні розваги. Щоправда, вже з середини тижня розпочалася відлига.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

А такий вигляд перший зимовий вікенд мав в Одесі.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Свято наближається: у четвер, 6 грудня, в центрі Києва на Софійські площі почали монтувати головну новорічну ялинку країни. На відміну від минулого року, цього разу атракція складатиметься з багатьох сосен на штучній конструкції. Ялинку заввишки 25 м прикрасять близько 1000 іграшок. А загалом на Софійській площі буде розміщено близько 3 км гірлянд. Як запевняють організатори, цьогоріч ялинка буде особливою: навколо неї з’явиться екран, за допомогою якого відвідувачі зможуть передавати вітання.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

У понеділок, 3 грудня, в Україні й світі відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю. З цієї нагоди столичний Соціально-реабілітаційний центр "Родина" влаштував День відкритих дверей. Заклад показав, як відбувається навчальний процес, як діти проводять вільний час, як проходять музичні групові заняття тощо.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

У вівторок, 4 грудня, Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід екс-виконувачу обов’язків глави ДФС Мирославу Продану у вигляді взяття на поруки. Натомість САП просила запобіжний захід для колишнього головного фіскала у вигляді арешту із альтернативою застави в понад 89 млн грн. Мирослав Продан підозрюється у набутті у власність за час роботи на посадах в.о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано кілька об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

11-річна Софія Рознійчук, яка врятувала з охопленого полум'ям будинку своїх молодших братів та сестер, стоїть на згарищі в селі Кобилецька Поляна на Закарпатті.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Традиційний єврейський чоловічий головний убір - ярмулка - на голові учасника святкування Хануки в Харківській хоральній синагозі.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Учасники церемонії нагородження переможців першого Всеукраїнського театрального фестивалю-премії "ГРА" на території Київського національного академічного театру оперети.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Гімнастка під час фінальних змагань інноваційного мегапроекту "Cool Games" - всеукраїнського спортивно-масового заходу для учнів 9-17 років у СК "Меридіан" у Києві.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Спецтехніка розчищає дорогу для учасників вшанування пам'яті жертв радянських масових політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

На території ПАТ "Іллічівський судноремонтний завод" у Чорноморську на Одещині.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Лебеді в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-