В Анкарі відбувся прийом з нагоди річниці ЗСУ

В Анкарі відбувся прийом з нагоди річниці ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Анкарі відбувся прийом з нагоди 27-ї річниці від дня створення Збройних сил України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми пишаємося нашою армією і довіряємо їй. За короткий час спільними зусиллями українців та міжнародного співтовариства нам вдалося відродити потужну армію... Наша армія стоїть не тільки для України, але й для безпеки та процвітання всієї Європи», - наголосив у своєму виступі Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Очільник українського диппредставництва в Анкарі також наголосив на тому, що Кремль продовжує кидати виклик світовому порядку: «Чи погодиться світ на перетворення Азовського моря, а потім Чорного моря на «російське озеро»?».

В Анкарі відбувся прийом з нагоди 27-ї річниці ЗСУ / Фото Ольги Будник

«Недавній напад Російської Федерації в Керченській протоці був спрямований проти Збройних Сил України. Офіційно, не відриваючи шевронів, без "зелених чоловічків", російські війська напали на кораблі Збройних Сил України. Дії Російської Федерації є порушенням свободи мореплавства. Статті 38 та 44 Конвенції ООН про морське право суворо забороняють втручатися в мирне проходження Керченської протоки», - наголосив український дипломат, вказавши, що російська агресія в Керченській протоці є випробуванням сучасної системи міжнародних відносин та безпеки.

До присутніх також звернувся аташе з питань оборони В’ячеслав Латиш.

«Ми б хотіли наголосити, що Україна має 100-відсоткові докази того, що агресивні дії РФ (у Керченській протоці – ред.) були заплановані та узгоджені найвищим військовим керівництвом РФ», - сказав Латиш.

Читайте також: Євродепутат припустив, чого домагається Росія Керченською провокацією

Він зазначив, що створення ЗС України 27 років тому стало важливою віхою у розвитку та становленні України як незалежної держави, так само як і реформування війська, яке відбувається нині.

«Сьогодні основні зусилля з реформування ЗС України націлені на відповідність стандартам НАТО та на те, щоб стати частиною Альянсу. У цьому ключі допомога та сприяння, які надаються з боку міжнародної спільноти, дуже важливі для України», - наголосив аташе з питань оборони.

Прийом з нагоди Дня Збройних сил України відвідало більше 300 гостей, серед них - турецькі та іноземні дипломати, представників аташатів іноземних посольств в Анкарі, українські дипломати, представники української громади, іноземні журналісти та інші запрошені особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-