Нацкорпус в центрі Києва вимагає

Нацкорпус в центрі Києва вимагає "заборонити" російський бізнес

Відео
Укрінформ
Активісти партії "Національний корпус", організація "Національні дружини" проводять на Майдані Незалежності в Києві мітинг з вимогою блокувати російський бізнес в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніякі дієві зміни зі впровадженням воєнного стану, призупиненням дипломатичних і просто дружніх відносин з РФ не несуть ніяких санкцій щодо російського бізнесу", - заявив начальник штабу Нацкорпусу Родіон Кудряшов.

Наразі представники "Нацкорпусу", "Національних дружин" колоною рушили з Майдану в бік Адміністрації Президента на вулиці Банковій.

За словами активістів, "зважаючи на загострення ситуації на східних кордонах", Національний корпус відновлює акції з блокування російського бізнесу в Україні.

Читайте також: Нацкорпус на Банковій вимагає розірвати угоду з Росією щодо Азовського моря

Активісти вимагають "розірвати дипломатичні відносини та всі договори з Російською Федерацією; ухвалити необхідні укази, закони та постанови, які унеможливлять роботу російського бізнесу в Україні; арештувати рахунки та майно російських компаній в Україні, забезпечити приватизацію активів на користь України; отримані шляхом конфіскації російських активів кошти спрямувати на підвищення боєздатності української армії; відкрити кримінальні справи проти агентів російського впливу в Україні".

Участь в акції беруть кілька сотень активістів. Вони також тримають прапори з символікою Нацкорпусу.

У центрі міста посилено наряди правоохоронців, серед них - поліції діалогу.

Обстановка спокійна.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада націоналісти блокували ТРЦ Ocean Plaza у Києві. Протестувальники палили димові шашки і закликали: "Не купуй!", "Геть російський бізнес з України!".

Фото: Нацкорпус

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-