Гройсман обіцяє максимально швидку допомогу родинам захоплених Росією моряків

Гройсман обіцяє максимально швидку допомогу родинам захоплених Росією моряків

Укрінформ
Уряд зробить усе для якнайшвидшої виплати по 100 тисяч гривень родинам захоплених Росією українських моряків.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодних перепон не буде. Ми робимо все максимально швидко", - сказав Гройсман.

Як раніше повідомляв Укрінформ, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш сказав, що в середу, 5 грудня, уряд схвалив постанову щодо виплати сім’ям військовополонених українських моряків, захоплених Росією,  по 100 тис. грн. Ці кошти вже передбачені у державному бюджеті на цей рік.

Урядовець також зазначив, що гроші можуть використовуватися на певні цілі — на правовий захист, на доставлення кореспонденції, передачі та інше, якщо ж кошти витрачатимуться на щось інше, не пов’язане з інтересами військовополоненого, за це може бути кримінальна відповідальність.

Читайте також: На Азові та Чорному морі Росія відпрацьовує засоби гібридної війни - Гайдук

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-