Українські волонтери здивували світ відданістю й безмежною мужністю — Порошенко

Українські волонтери здивували світ відданістю й безмежною мужністю — Порошенко

Укрінформ
У складні для України роки волонтерська спільнота здивувала весь світ своєю відданістю країні, безмежною мужністю та невичерпним патріотизмом і нині працює для вирішення найгостріших проблем військових і переселенців.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у вітанні з нагоди Міжнародного дня волонтера, яке опубліковане на сайті Глави держави.

“Під час Революції Гідності, російської агресії на Сході нашої держави потужний волонтерський рух став взірцем єдності українського суспільства, його зрілості та самоорганізації. У ці складні для України роки волонтерська спільнота здивувала весь світ палкою відданістю країні, безмежною мужністю та невичерпним патріотизмом”, — зазначив Президент.

Він підкреслив, що, розуміючи ступінь відповідальності за долю держави та її майбутнє, волонтери жертовною щоденною працею допомагали українській армії поставати з руїн, стали надійним тилом для воїнів, які ціною власного життя захищали територіальну цілісність і незалежність України.

“І зараз вони продовжують консолідуватись, узявши на себе розв’язання найгостріших проблем військових, ветеранів та переміщених з тимчасово окупованих територій осіб, відстоюючи святе право на гідне буття у демократичній державі”, — наголосив Порошенко.

Глава держава побажав волонтерам миру, оптимізму, здоров’я та невичерпної енергії.

“Низький уклін усім вам за кращі прояви людської вдачі та унікальні чесноти, за активну громадянську позицію й щире прагнення утверджувати європейські цінності в Україні”, — додав Президент.

Читайте також: Сьогодні — Міжнародний день волонтерів

Як відомо, 5 грудня в Україні й у світі відзначають Міжнародний день волонтерів.

Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (саме такою є офіційна назва цього Дня), проголошений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-