Гриневич сказала, як воєнний стан може вплинути на освіту

Гриневич сказала, як воєнний стан може вплинути на освіту

Укрінформ
Заклади системи освіти в 10 областях, де було запроваджено воєнний стан, працюють без змін.

Про це журналістам заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, відповідаючи на запитання, як позначиться на роботі навчальних закладів 10 областей воєнний стан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коротка відповідь - не вплине. На даний час навчання у всіх закладах вищої освіти здійснюється. ...Сьогодні для системи освіти в цих 10 областях нічого не змінилося, окрім того, що всі повинні чітко усвідомлювати алгоритм дій, що робити у випадку небезпеки. В першу чергу за це відповідальні місцеві адміністрації, які... мали обговорити план дій", - сказала Гриневич.

Вона наголосила, що освітній процес може перериватися тільки у випадку загострення ситуації.

"Якщо б ситуація загострювалася, то тоді освітній процес може перериватися. Що для нас важливо - щоб всі діти і вчителі, кожен у великому колективі навчального закладу чітко розуміли, що треба робити у разі проблеми. Тобто проведення навчань з евакуації, чітке визначення місця евакуації", - сказала Гриневич.

Вона також поінформувала, що деякі положення, пов'язані з воєнним станом, можуть застосовуватися і до навчальних закладів, зокрема використання майна чи приміщень навчальних закладів.

Читайте також: У МОН заявили, що запровадження воєнного стану не впливає на роботу шкіл

"Це лише в тому випадку, якщо ситуація в якийсь спосіб загострювалася б і про це було б повідомлено окремо", - наголосила Гриневич.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-