Полозов заявляє про

Полозов заявляє про "сепаратні" угоди адвокатів із родичами моряків

Керченська криза
Укрінформ
Кілька десятків адвокатів готові захищати українських військовополонених моряків у російському суді, проте існують загрози зриву спільної стратегії захисту.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов в ефірі телеканалу "Прямой".

"Мною був підготовлений список тих адвокатів, які беруть участь у цій справі. Всього зібралося кілька десятків адвокатів... Я коротко представив кандидатури цих адвокатів родичам. Далі слідча група повинна здійснити деякі перевірочні дії щодо цих адвокатів, щоб вони не мали відношення до органів ФСБ. І після того, як буде сформовано остаточний список, адвокати підпишуть угоду з родичами. Але вже зараз ми бачимо неконтрольовану активність, коли деякі адвокати самостійно виходять на зв'язок з родичами, намагаються якісь сепаратні угоди укладати, які, можливо, не укладатимуться у спільну стратегію. І фактично це така міна сповільненої дії, яка може під собою поховати всю спільну стратегію у цій справі", - заявив Полозов.

За словами адвоката, також існує загроза "підривання" судової справи зсередини. "Якщо складеться ситуація, при якій зсередини цю справу почнуть підривати, когось схиляти до одних свідчень, комусь обіцяти, що їх син або чоловік вийде за рахунок інших, то це призведе до того, що сидітимуть всі", - підкреслив Полозов.

Читайте також: Кремль не йде на розмови про звільнення чи обмін наших моряків — Луценко

Він також запевнив, що у кожного українського військовополоненого буде окремий адвокат, що дасть змогу мінімізувати формальні підстави для слідства для відводу адвоката.

Як повідомлялося, 25 листопада ВМС Росії здійснили таран і відкрили вогонь на ураження по українських катерах "Бердянськ", "Нікополь" і українському буксиру "Яни Капу", що здійснював плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполя. Під час агресивних дій у Керченській протоці троє українських військовослужбовців дістали поранення, 24 були захоплені в полон. Так званий "суд" анексованого Криму звинуватив українських військовополонених моряків нібито у незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до шести років). Всіх полонених доставили з Криму у московські СІЗО "Лефортово" і "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-