У Нацраді бачать новий тренд української пісні

У Нацраді бачать новий тренд української пісні

Укрінформ
Частка українських пісень в ефірі в 2019 році навряд чи суттєво збільшиться, але вони будуть більш якісними.

Таку думку член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський висловив на прес-конференції в Укрінформі.

“Частка пісень українською мовою в ефірі радіостанцій тепер буде збільшуватися не суттєво. Тобто, ми вважаємо, що десь вже є певна стеля в ефірі радіостанцій. Але водночас бачимо новий тренд - це якісний розвиток індустрії, серйозне покращення умов конкурентоспроможності. Тобто, починається епоха зростання якості українських пісень, якісних українських гуртів та виконавців. Тепер їх буде все більше і більше. Наступного року ми очікуємо хітів і шлягерів, вічних пісень в ефірі радіостанцій”, - сказав Костинський.

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль, який часто є членом журі різноманітних музичних конкурсів, наголосив, що рівень музичного матеріалу дійсно зростає. “Якість роботи у студіях у цьому році, як на мене, вже сягнула якщо не світового рівня, то принаймні на верхніх щаблях ми перебуваємо”, - сказав він.

Шеф-редактор радіо «Промінь» Максим Яковенко зазначив, що українська музика точно розвивається, з’являються нові талановиті виконавці. “У нас в ефірі десь 40 імен за останній рік з’явилося нових. Є такі групи, які поки що грають тільки на нашій радіостанції, але згодом про них усі дізнаються”, - сказав він.

Читайте також: Два роки мовних квот: україномовний ефір становить 86%

Співачка Alyosha переконує, варто давати шанс новим музикантам, повірити в них. “Думаю, що у багатьох нових музикантів, які б хотіли робити якісну музику, поки не вистачає на це ресурсів. Але варто продовжувати працювати. Все у нас буде добре, не треба тільки квапитися. Все буде супер”, - підкреслила вона.

Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя вірить у те, що з часом українські виконавці стануть відомими на весь світ.

“Якість музики у нас не падає, а навпаки, тільки зростає. Я чекаю крутих колаборацій зі світовими зірками і впевнений, що коли у нас підтягнеться правова база по інтелектуальній власності, Україна стане невід'ємною частиною світового шоу-бізнесу, що ми інтегруємося туди усіма гранями і тим, що маємо у своїй культурі, доповнимо світ”, - сказав співак.

Як повідомлялося, в Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом, квота на пісні українською мовою в радіоефірі щодоби та в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводилася поступово.

Так, протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30% і третього – 35%. Водночас ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього – 60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-