Смерть головреда

Смерть головреда "Харьковских известий" не має кримінального характеру — поліція

Укрінформ
Розслідування за фактом смерті головного редактора міської комунальної газети "Харьковские известия" Олега Пересади, якого було доставлено в лікарню 29 листопада з вулиці без документів, показало, що смерть не має кримінального характеру.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області підполковник Оксана Калмикова.

"За фактом смерті чоловіка, якого 29 листопада було доставлено в лікарню з вулиці як невідомого, без документів, порушено кримінальну справу за ч.1, ст. 115 (умисне вбивство). У рамках першочергових слідчих дій встановлено, що його смерть не має кримінального характеру", - зазначила Калмикова.

За її словами, справу не закрито: "Тривають слідчі дії з уточнення обставин події".

"Якихось заяв від родичів з приводу смерті чоловіка не надходило", - додала Калмикова.

Як розповіли в Харківській міськраді, у Муніципальному центрі культурних ініціатив, що на вулиці Скрипника, опівдні відбулася громадська панахида за участю рідних і колег за померлим 62-річним головним редактором комунальної газети "Харьковские известия". Пересаду поховають на Мереф’янському міському кладовищі. Для охочих попрощатися мерія організувала підвезення автобусами.

Читайте також: Поліція розслідує смерть головного редактора харківської газети

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 листопада оприлюднено повідомлення Харківської міськради про смерть головного редактора комунальної газети "Харьковские известия" Олега Пересади. 

Рідні вважають, що з Пересадою трапився серцевий напад, і чоловік упав на вулиці непритомний. Там його пограбували і кинули на снігу, через що він отримав сильне переохолодження, і в лікарні його не врятували.

У 90-ті роки Олег Пересада був одним із засновників першої в Харкові недержавної радіостанції "Радио-50", пізніше працював заступником редактора тижневика "Проспект", головним редактором газети "Бизнес-Харьков", редактором радіостанції "Мастер-радио", керівником харківського бюро всеукраїнської газети "День". Пересада був одружений, у нього залишилося двоє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-