На Житомирщині прийшли з обшуками у кілька єпархій УПЦ МП

На Житомирщині прийшли з обшуками у кілька єпархій УПЦ МП

Укрінформ
На Житомирщині у кількох єпархіях Української православної церкви Московського патріархату нині тривають обшуки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу комунікації ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

«У рамках кримінального провадження за ст. 161 Кримінального Кодексу України працівниками ГУНП і співробітниками УСБУ області проводяться обшуки у будинках і приміщеннях кількох єпархій області», - розповіла Ващенко.

У статті 161 Кримінального кодексу йдеться про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Читайте також: У Вселенській патріахії прокоментували розпуск архієпископства РПЦ

Злочинні дії, передбачені вказаною статтею, карають штрафом, обмеженням позбавленням волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Разом з тим місцеве видання Житомир.info зазначає, що працівники слідчого управління ГУНП в Житомирській області разом з працівниками СБУ проводять 8 санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені в приміщеннях, які належать Житомирській і Новоград-Волинській єпархії та Овруцько-Коростенській єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ 30 листопада проводила санкціонований обшук за місцем проживання настоятеля Свято-Успенського собору Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя). Слідчі дії проводились також за місцем розміщення майнового комплексу, який належить митрополиту Павлу. Кримінальне провадження розпочате теж за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-