Аваков розказав про умови, які має виконати поліцейський для отримання житла

Аваков розказав про умови, які має виконати поліцейський для отримання житла

Укрінформ
Для отримання власного житла поліцейський має відповідати всього чотирьом умовам: вислуга не менше двох років; не менше п'яти років до виходу на пенсію; співробітник має перебувати на квартирному обліку; строк лізингу не більше 20 років.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує прес-служба МВС.

«Нам вдалося переконати уряд, парламент, керівництво країни в тому, що фінансування правоохоронців та військових, забезпечення перспективи для них є нашим ключовим пріоритетом. Щоб зміцнити мотивацію до щоденної роботи і особистого розвитку, ми започатковуємо велику мотиваційну програму. Основа цієї програми - забезпечення поліцейського житлом, соціальний пакет та система навчання», - сказав Аваков.

За словами міністра внутрішніх справ, перший етап програми складається з декількох компонентів.

«Перший - збільшення грошового забезпечення. З 1 січня 2019 року зарплата поліцейських буде збільшена на 30%. Другий - Кабмін уже схвалив постанову, і кожен поліцейський, який платить за оренду житла, за умови належного оформлення договору оренди, отримуватиме компенсацію. Але цього недостатньо, і ми прийняли рішення, що треба зайнятися основними питаннями побуту. Нам вдалося реалізувати програму іпотеки. Кабмін проголосував за цю програму, і вона внесена в бюджет на 2019 рік. Введення системи отримання власного житла поліцейським після двох років служби на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу МВС за вислугу років – основний компонент нашої мотиваційної програми», - додав Аваков.

Він зазначив, що для участі у програмі необхідно декілька умов: вислуга не менше 2 років, окрім учасників бойових дій; не менше 5 років до виходу на пенсію; співробітник має перебувати на квартирному обліку; строк лізингу не більше 20 років.

У свою чергу голова Нацполіції Сергій Князєв підкреслив, що програма фінансового лізингу дасть поліцейським упевненість у майбутньому.

Читайте також: Гройсман розповів, що за рік зробили в Україні для людей з інвалідністю

Як повідомлялося, 8 листопада Аваков презентував патрульним програму соціального забезпечення правоохоронців системи МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-