Свідки у справі Гриба не змогли пояснити розбіжності у свідченнях

Свідки у справі Гриба не змогли пояснити розбіжності у свідченнях

Укрінформ
Двоє свідків у справі українського політв’язня Павла Гриба не змогли пояснити розбіжності у своїх свідченнях на стадії слідства та під час судового засідання.

Про це повідомляє Громадське.

На засіданні, яке відбулось в закритому режимі 29 листопада, батько Тетяни Єршової, яку, за даними слідства, Гриб буцімто схиляв до тероризму, заявив, що про друга своє доньки дізнався від дружини, а прізвище Гриб вперше почув під час допиту у ФСБ.

«Мені відомо тільки про факт знайомства, не більше», - сказав він.

Читайте також: Свідок обвинувачення Павла Гриба відмовилася від своїх слів у суді - ЗМІ

Сторона обвинуваченя попросила у суду зачитати свідчення Єршова, які він дав 14 грудня 2017 року, через розбіжності.

«Він (Павло Гриб - ред.) на неї (Тетяну Єршову - ред.) сильно впливав своїм захоплення політикою та націоналізмом», - зачитав прокурор слова Єршова.

На запитання, чи дійсно він говорив це, Віктор Єршов відповів: «Можливо».

Читайте також: Денісова вимагає від РФ документи про стан здоров'я Сенцова та Балуха

Також обвинувач звернув увагу на розбіжності у свідченнях подруги Єршової - Елеонори Вернер. Під час засідання суду 29 листопада вона заявила, що Єршова спілкувалася з Грибом за допомогою Skype. За її словами, спілкувалися вони на цікаві їм теми, обговорювали націоналізм, але «нічого серйозного в цьому не було». Однак в оприлюдненому протоколі допиту на стадії слідства Вернер говорить, що Гриб та Єршова були українськими націоналістами, а під час їхніх розмов Гриб казав, що вміє виготовляти бомбу.

Вернер підтвердила, що давала такі свідчення, але на всі уточнюючі запитання вона говорила «не пам’ятаю», «в мене не затрималося це в голові».

Читайте також: Павло Гриб не отримує ніякої кореспонденції — батько

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали працівники ФСБ.

23 липня суд зупинив розгляд справи Гриба після того, як з’ясувалося, що обвинувачення грунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не існувало під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду у жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальною помилкою".

Читайте також: Матері Павла Гриба дозволили друге за 15 місяців побачення

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив ще на 6 місяців тримання під вартою для Павла Гриба.

9 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру російському слідчому, який висунув незаконне обвинувачення Павлові Грибу.

За словами родичів хлопця, у Павла Гриба портальна гіпертензія — синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він мусить постійно приймати підтримувальні препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-