До суду направили справу проти екс-директора Луцького хлібокомбінату

До суду направили справу проти екс-директора Луцького хлібокомбінату

Укрінформ
Обвинувальний акт стосовно колишнього голови ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» та начальника елеватора цього держпідприємства направлено до суду. 

Про це інформує прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Обом посадовцям інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 ККУ).

У ході слідства встановлено, державний ПАТ «Аграрний фонд» у листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до ДП «Луцький КХП №2». Його тодішній керівник, без отримання дозволу власника зерна, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив начальник елеватора. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора ДП «Луцький КХП №2» вивезли понад 26 тис. тонн збіжжя, яке належало Аграрному фонду, що завдало підприємству збитків на суму понад 56 млн грн.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у жовтні 2016 року. 

В грудні 2017 року екс-директору ДП «Луцький КХП №2» повідомлено про підозру у вчиненні злочину. У липні 2018 року розслідування було завершено - стороні захисту відкрили матеріали для ознайомлення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-